26.02.2021

18 МАЙ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗЕИТЕ Исторически музей Правец Ви очаква отново

18 МАЙ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗЕИТЕ

От 1977 година се отбелязва Международния ден на музеите. Исторически музей Правец по традиция се включва всяка година със събития – изложби, концерти, презентации и конкурси.
Тази година мотото за 18 май на Междуна-родния съвет на музеите (ICOM) е „Музеите за равенство: разнообразие и приобщаване“.
Потенциалът на музеите да създават различни преживявания е актуален особено днес в обстановка на изолация по време на световна пандемия от COVID – 19.  Още повече, че след два месеца, музеите отново отвориха врати за посетители.
Ние от Исторически музей Правец отправяме предизвикателство към жителите и гостите на общината и региона и Ви каним на 18 май 2020 г. в понеделник от 14.00 до 18.00 часа в обект Музеен комплекс Правец при Родна къща на Т. Живков на изложба-демонстрация на открито „Земя, огън и вода за живот. Пред стихиите всички сме равни“.
Представяме изложбата също така и на страниците ни в Instagram и Facebook.
След два месеца прекъсване в Исторически музей Правец освен постоянната музейна експозиция може да видите изложбата на Регионален етнографски музей на открито „Етъра“ – „Кога си на кон – хем седиш, хем ходиш“, т.е. ролята на коня в живота на балканджията и „Армията на бога“ – колекция икони, стенописи и църковна утвар на Частен музей „Арете“ – София.